Wandeling net buiten Taarlo

Niks is lekkerder dan na een drukke dag met afspraken er toch nog even erop uit te gaan. Het was al tegen 14:30 en ik had zo iets, ik pak de auto en ga gewoon een rondje rijden en kijk wel waar ik uit kom. Zo gezegd zo gedaan, ik reed eerst naar nationaal Park Drentse Aa ‘Wedbroeken’. Elke dag rij ik daar langs als ik naar me werk ga… nog nooit heb ik daar gekeken. Op een of andere manier vond ik het daar niet echt inspirerend om te gaan wandelen. En ik kon niet een route vinden, waren wel wat routes (onder ander het Zeegseloopje) maar ik kon er niet echt aan op maken hoelang die routes waren. Dus nam de gok even niet, en besloot dit op een later moment even thuis uit te zoeken. Stapte weer in de auto en reed richting Zeegse, daar ook even de auto stil gezet en gekeken, maar het zelfde gevoel… en ik kende het daar al wel een beetje, wilde juist naar een plek waar ik nog nooit was geweest. Ik reed nog even een stukje verder door naar Oudemolen en Taarlo en net buiten Taarlo stond er ineens een auto geparkeerd op een openplek. En mijn gevoel zei, jaaa hier! Ik zette me auto naast de andere auto. Begon het net te regenen natuurlijk.. hihi nou ja capuchon op aan gaan!

Ik had geen idee waar ik was, en wilde niet op google maps kijken. Was gewoon benieuwd wat deze plek me ging bieden en liep het bos in! En werd eigenlijk al gelijk verblijd door een ven. ’t Ven van Regien heet het (wat het betekend en of wie het is, ik heb geen flauw idee) het was in ieder geval een mooi gezicht met al die bomen die er uit staken.

’t Ven van Regien
’t Ven van Regien

Ik liep een stukje verder, en kwam er al snel achter dat het een stuk bos was tussen twee wegen in. En kwam dus aan de kant van Loon uit (de gastereseweg). Daar herkende ik het ook weer:) want via die weg rij ik ook wel eens naar Assen. Toen ik nog bij ouders thuis woonde reed ik naar elke dag langs naar me werk toe.

Taarloseweg
taarloseweg

Even verderop vond ik een Happy Stone. Ik las en zag het veel op facebook voorbij komen maar nooit zocht ik er naar. Ineens viel me oog er op. Nu snap ik ook waarom ze Happy stones worden genoemd, het geeft je inderdaad een blij gevoel:) Ik heb hem mee naar huis genomen, inmiddels ben ik hem ook al weer kwijt onze Bimmer heeft er mee lopen spelen, die doerak. hihi

m’n eerste Happy Stone

Op een gegeven moment zag ik een picknick tafel in me ooghoek, en meestal is daar dan ook wat te zien dacht ik… en ja hoor ik werd helemaal blij en genoot zo ontzettend! Kijk maar naar de foto’s dan snap je het wel.

taarlose veentje

Aangekomen bij de picknick tafel keek ik naar links en zag ik een hunebed. Ook die kant ben ik opgelopen. Dit bleek hunebed D 15 te zijn.

Hunebed D15

Op de terug weg liep ik de andere kant langs van het mooie Taarlose veentje! En hier bedacht ik ook, dat ik op deze blog ook vooral wandel routes wil plaatsen van onbekende plekjes in onze mooie provincies Drenthe en Groningen. Hier onder volgen nog een paar mooie plaatjes van de veen en het bos erom heen.

Al met al was dit een rondje van bijna 4 kilometer. De volgende keer dat ik hier weer ga wandelen zet ik de auto bij het hunebed neer, en ga ik het rondje groter lopen:) en pak ik een dorpje Loon of Taarlo mee. want dat zijn echt typisch Drentse dorpjes. Hier onder vind je een kaartje dan weet je ongeveer waar het is!

Hopelijk hebben jullie weer met veel plezier gelezen en heb ik jullie geïnspireerd om hier ook te gaan wandelen. Neem de hond mee en haal lekker een frisse neus!

Liefs Renee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s