Heerlijke Valentijnsdag

Als je fris en fruitig wakker word begint je dag ook goed! Ik had goed geslapen en belangrijker nog ik werd uit mezelf wakker, en niet laat om half 8! Wat ik overigs heerlijk vind, ik houd niet van uitslapen…De katten hadden ons ook niet wakker gemaakt, er kwam er pas één naar boven toen ze merkte dat er beweging was. Daarna was het wel gedaan met de rust! Jane die had van de week ontdekt dat de de planten boven op onze slaapkamer droog en dood waren, daar zat ze steeds aan te knagen. Ook had ze het al op de grond gegooid op een ochtend, toen dacht ik arg, ik gooi de planten weg, en koop kunstplantjes. Het is ook niet gek dat de planten dood waren gegaan, veel te koud en weinig zon licht gehad. “Wie niet probeert zal het ook niet weten” zeg ik dan altijd. Ik had de kunstplantjes er ingedaan .. Nu zat Jane alsnog aan de planten te snuffelen. Wij zeiden, tja Jane daar valt niks meer te halen.

Maar goed, ik ben naar beneden gegaan, heb wat gegeten kopje thee erbij. Tegen 9 uur dacht ik, als ik nog wil schaatsen moet ik nu gaan, vanaf morgen is het niet meer vertrouwd. Als ik niet was gaan schaatsen had ik spijt gehad, na 9 jaar kon het eindelijk weer op natuurijs. Bij het Noorder sanatorium was het mooi dichtgevroren, dus daar ben ik gaan schaatsen. Gister had ik in Zuidlaren ergens schaatsen opgehaald, als snel kwam ik er achter dat ik toch echt meer stevigheid om me enkels nodig heb. Bij thuis komst zei Rick of ik onder mijn skeelers niet schaatsenbladen kon zetten, die heb ik gelijk maar besteld. En wie weet kunnen we volgend jaar weer schaatsen op natuurijs, en anders misschien gewoon in een ijshal! Ik heb ze in ieder geval:)

Samen hebben we even het huis opgeruimd, lekker broodje met een gebakken ei gegeten, gemaakt door Rick. Dat is echt zijn specialiteit:) De katten hadden ook even ruzie wie er nou op de stoel mocht zitten… Bimmer stond er zo atletisch bij, dat ik wel een foto moest maken… Later ging hij ook mooi tussen de planten staan, ons fotomodel.

Ik bedacht me dat het misschien wel leuk is om even naar het Zuidladermeer te gaan. Aangezien die nu ook bevroren is. We reden eigenlijk gewoon heel spontaan achterlangs naar Noordlaren toe en parkeerde daar de auto. Ook een plek waar we eigenlijk allebei nog nooit geweest waren. En bedacht me dan ook, dat ik hier ook eens alleen heen ga, of met een vriendin om een wat langer stuk te gaan wandelen! Er waren meerdere mensen aan het schaatsen en kinderen die aan het sleeën waren, leuk gezicht vind ik dat:) onderweg zaten er allemaal ganzen in het veld. Kwamen we een vast gevroren bootje tegen en een uitkijk toren, helaas konden we er niet op omdat er al andere mensen in stonden. En tja, toch maar een beetje rekeninghouden met corona.

Naast de uitkijk toren liep er een stijger richting het meer, we hadden al mensen op het ijs zien lopen met hun hondje, zodoende zijn we over het meer weer terug gelopen over het ijs. Wat heel bijzonder is, wanneer kan je nou over het Zuidladermeer lopen?

Het was wel erg koud hoor! En begonnen we te fantaseren over koek en Zopie, lekkere warme chocomel…. ook al hadden we beide geen portemonnee mee. En dan als nog in deze tijd, zal dat wel niet mogen.

Bij thuis komst zijn we onze eigenweg gegaan, Rick is gaan gamen en ik ben lekker wezen schrijven:) Oh en fun fact… vorig jaar zaten we heel ergens anders, toen liepen we door Daytona Beach in Florida. Die dag was het toevallig ook koud, nou ja koud… we konden wel zonder jas de deur uit. Links is foto van vorig jaar, foto rechts van dit jaar. Precies een jaar verschil, ook op Valentijnsdag:)

In de avond hebben we lekkere spareribs besteld, vanwege Valentijnsdag heeft Rick ons daar op getrakteerd, al had hij er waarschijnlijk ook zin in omdat we een video hadden gezien hoe we spareribs konden bereiden…. maar dat geeft helemaal niet! Ook zat Bimmer op zijn favoriete plek..

En keken we uiteraard de Daytona 500, links was vorig jaar op de baan en rechts dit jaar thuis voor de tv…

Kortom het was een heerlijke dag, en toevallig Valentijnsdag!

Liefs Renee

Deze dag was 14 Februari 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s