Onze dieren #1 Jane

In het artikel van deze week wil ik jullie graag voorstellen aan onze poes Jane. En het verhaal er achter hoe we haar hebben gekregen. Jane is de aller liefste schildpad poes van bijna 5 jaar oud die je je maar kan wensen!

Mijn moeder wilde heel graag een rood katertje. Na heel veel advertenties op marktplaats verder vonden we er eentje van twee kittens die waren gevonden op een boerderij. Diezelfde avond(27 mei 2016)  zijn we nog die kant op gereden. Bij aankomst op de boerderij bleken ze warm in een hooischuur te zijn. Het rode katertje kwam gelijk op ons af rennen en wilde maar al te graag met ons knuffelen. Daarin tegen was het schildpadje wat terughoudend maar eenmaal in onze handen was het ook goed! We besloten om ze mee te nemen naar huis. In die tijd woonde ik nog thuis bij mijn ouders.

We besloten ze de namen Tarzan en Jane te geven. Wel grappig om te vertellen hoe ze aan hun namen zijn gekomen. De eerste paar dagen zaten de twee kleintjes in een konijnen kooi. Ze waren in de kooi zo ontzettend aan het klauteren dat ik ineens dacht, dat zijn net Tarzan en Jane…. en tada

Lief waren ze he? De rechter foto is Tarzan, dan snap je de namen wel toch? Als kitten was Jane echt heel bang en terughoudend, maar bij mijn broertje niet. Hij kon alles met haar!

We besloten om Jane 1 keertje een nestje te laten krijgen. Met het idee dat ik die kleintjes van Jane kon mee nemen als ik op mij zelf ging wonen. Het duurde ruim een jaar toen ze zwanger werd. En wat hem ik haar toen veel mogen aaien. Dat was zo speciaal. Ik heb toen ook echt de baby’s voelen schoppen.

Na een moeiteloze zwangerschap beviel ze van 2 donderstenen. Er kwamen twee look a likes uit, een mini Jane en mini Tarzan!

Deze kregen de namen Nala en Simba. Ook te schattig toch?

Een aantal maanden nadat ze bevallen was ben ik gaan samenwonen met Rick. Ondertussen had mijn moeder besloten dat ze zo gehecht was geraakt aan de kleintjes van Jane. Dat ik ze niet mee mocht nemen, wat ik echt niet erg vond hoor. Eerlijk gezegt wilde ik het ook niet. We wonen namelijk aan een druke doorgaande weg,  om daar katten buiten te laten lopen vond ik geen prettig idee… Na een half jaar vond ik dat het wel erg stil in huis was, en ik merkte ook op de momenten dat ik “thuis” bij ouders was dat Jane heel erg gepest werd door haar kittens. Samen met het idee dat  Jane het liefste gezellig en veilig warm binnen is. Stelde ik aan me ouders voor om Jane mee te nemen. Dat leek hun ook het verstandigste. Mijn broertje was er natuurlijk op tegen, maar begreep het wel.

Zo gezegd zo gedaan!

En wat bloeide ze op. Ze speelde weer en ging zelfs bij ons liggen, wat ze bij mijn ouders dus alleen bij mijn broertje deed.

Inmiddels woont ze hier alweer 2 jaar en heeft ze er ondertussen een broertje bij gekregen genaamd: Bimmer. Over hem zal hier later ook een blogpost over komen. Jane is helemaal relaxt:) Inmiddels heeft ze mijn broertje ingeruild voor Rick. Iedere avond is het weer raak, dan is het even een mauw en dan pof op zijn schoot. Maakt niet uit hoe hij ligt of dat ik bij hem lig. Het maakt haar niet uit ze komt er gewoon gezellig bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s