Een perfecte lente dag

Soms heb je dagen er tussen zitten dat je het liefste wil dat ze niet ophouden. Zoon dag had ik dus afgelopen woensdag. De weersvoorspellingen waren niet zo goed, maar toch werden we wakker met zon! Heerlijk!

Doordat mijn rooster is veranderd was het me eerste vrije woensdag, en ik heb me voorgenomen dat dat ook echt me vrije dag word. Tuurlijk doe je wel wat huishoudelijke klusjes, maar smiddags is voor me zelf. We lopen nu iets achter met het huis houden, doordat we ook op de laatste kamer in huis aan het opruimen zijn geweest en al die troepjes liggen nog overal door het huis heen. Over deze kamer komt later ook nog een blogpost! Daardoor ben ik in de ochtend eerst bezig geweest om de woonkamer even op te ruimen en heb ik de badkamer eens flink onder handen genomen. Dat was ook wel even nodig, echt heel veel weggegooid. Een vuilnis zak vol!

Toen ik de badkamer schoon had, was het goed en wel 12 uur. En heb ik geluncht met tosti’s! Tijdens de lunch bedacht ik wat ik nu eens ging doen die middag. Ik had wel zin om een wandeling ergens te maken. Op google maps tikte ik wandelen in. En ging ik op zoek, ik had een paar dingen in me hoofd zo wilde ik wilde te ver weg, max. 20 min rijden met de auto. En iets van 5 a 7 kilometer. Ik kwam het Eexterveld tegen. De foto’s zagen er mooi uit, en verder lees ik niet verder wat daar te doen is. Laat me eigenlijk altijd verrassen als ik naar nieuwe plekken ga! Het was een kwartiertje rijden dus helemaal goed.

Tegen 13:00 uur was ik daar, en het eerste wat ik zag was een mooie bloemen veld met paardenbloemen en madeliefjes, prachtig! Ik werd er gelijk vrolijk van.

Ik moest de route volgen met de bruine paaltjes. Vervolgens liep ik het dorpje Anderen in. Waar een oud bushokje stond en een mooi Chevrolet. Die moest ik even op de foto zetten…

Ik was wel eens door Anderen heen gereden met de auto, maar had eigenlijk nooit rustig gekeken hoe het er uit zag. Hartikke knus, lekker Drents echt een Esdorp. Veel hotels en B&B, wat ik wel snap het is echt een dorpje om tot rust te komen, en om andere omliggende dorpen te verkennen.

Het eerste stuk loop je langs weilanden en kwam je links en recht overal dieren tegen. Volgende keer neem ik wel mijn camera mee (ik twijfelde nog thuis), tegenwoordig kunnen smartphones goede foto’s maken hoor. Maar zodra je inzoomt worden ze best wel wazig.

Toen een heel stuk door het bos gelopen. Ook daar kreeg ik verrassingen te zien. Af en toe dacht ik dat ik door de middeleeuwen liep, zo veel rust straalde het uit, en zo weinig was er aan de natuur geknoeid.

Weer een heel stuk verder stak ik de weg over. En eerst dat ik, moet ik serieus door het hek heen? Meestal betekend zoon hek dat er dieren lopen. En ja hoor, het was graasgebied voor de Schotse hooglanders. Dus ik door het hek heen, het was een beetje moerassig. Goede schoenen aan is voor deze wandeling wel echt aan te raden! Het was me een beetje onduidelijk hoe de route nu precies liep. Maar uiteindelijk zag ik aan de overkant weer een bruin paaltje staan. Je loop echt dwarsdoor het gebied heen. Wat prachtig is. Op een gegeven moment liep ik over een soort dijkje heen en had ik mooi uitzicht over het gebied.

Ik liep weer een stukje verder en ik eens zag ik in me linkeroog hoek een baby schotse hooglander liggen. Helemaal alleen! Vlak daarvoor had ik aan de andere kant ook een Schotse hooglander gezien, en ik de hele tijd maar denken, groot gebied voor 1 schotse hooglander. Maar toen ik verder liep werd het me al snel duidelijk  dat het gebied nog groter was dan dat ik dacht, en dat ik verschillende kuddes Schotse hooglanders tegen kwam.

Prachtig toch?  Dit is echt me nieuwe favoriete plek om even tot rust te komen en gedachten op nul te zetten en genieten van de natuur die eigenlijk zo dicht bij huis is. Oh en ik had toch nog wel natte voeten gekregen hoor, op een gegeven moment dacht ik echt oh help hoe kom ik nu weer bij het volgende bruine paaltje. Het was echt even goed zoeken naar een droge route, op een gegeven moment lukte dat gewoon echt niet meer. En per toeval, ik noem het per toeval. Kwam ik takken tegen die over een stroompje water waren neer gelegd. Ik denk door medewandelaars die het zelfde dachten als wat ik dacht.

Als je echt van dit soort natuur houd zou ik zeker deze wandeling van 7 kilometer aan raden! Ik deed er overig 8 kilometer over, waarschijnlijk omdat ik kriskras door het Eexterveld ben gelopen. En heb er ongeveer 2 uur over gedaan!

Ik ga er zeker nog eens terug!

Liefs Renee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s